Ripsien ja kulmien kestovärjäys

Ripsien ja kulmien kestovärjäys on jo pitkään kuulunut monen kuukausittaisiin rutiineihin. Kestoväreillä saadaan nopeasti ja vaivattomasti näyttävyyttä ja huoliteltu ilme. Kestoväreissä on valittavissa useita värivaihtoehtoja ja jokaiselle varmasti löytyy sopiva väri omaan ihon ja hiusten sävyyn. Ripset värjätään yleensä syvän mustan sävyllä tai tumman ruskealla. Kulmiin mustaa väriä ei käytetä, sillä ruskean eri sävyillä saadaan upeita värejä aikaiseksi ja viileän ruskeisiin väreihin lisätään mielummin pieni määrä harmaata.

Kestoväri kestää ripsissä ja kulmissa noin 2-3 viikkoa. Ihosta väri häviää muutamassa pesussa ja näin kulmien väri hiukan vaalenee ensimmäisen päivän väristä. Ikäraja kestoväreille on 16 vuotta. Suosittelen tulemaan kestovärjäykseen ilman ripsiväriä, jotta aikaa ei kulu ripsivärin poistamiseen. Älä käytä värjäyspäivänä vedenkestävää ripsiväriä, sillä se joudutaan poistamaan öljypitoisella poistoaineella ja öljy voi vaikuttaa kestoväriin eikä värjäys välttämättä onnistu halutulla tavalla.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes suosittaa, ettei ripsiin ja kulmiin käytettäviä kestovärejä käytetä alle 16-vuotiaalle. En värjää lainkaan alle 16-vuotiaiden ripsiä tai kulmia, edes vanhempien luvalla. Tämä koskee myös Lash ja Brow Liftejä. Haluan omalta osaltani täyttää kuluttajaturvallisuuslain mukaisen huolellisuusvelvoitteen.

Henna Brows – kulmien värjäys hennalla

UUTUUS!

Henna-värjäyksella saadaan kulmiin kestävämpi tulos kuin kestoväreillä. Henna-värit tarttuvat myös ihoon tehokkaammin, joten hennalla voidaan täyttää kulmissa olevia koloja ja näin muotoilla paremmin kulmakarvoja. Hennä-väri kestää karvoissa jopa 6 viikkoa (riippuen karvojen kasvusyklistä). Ihotyypistä ja ihonhoitotottumuksista riippuen hennan kesto iholla on noin kolmesta päivästä jopa kahteen viikkoon.

Henna-värjäys sopii sinulle jos haluat parantaa kulmien muotoa, peittää pieniä kauneusvirheitä tai koloja, antaa kulmille väriä, kasvoille ilmettä tai haluat huolitellut kulmat pitkäksi aikaa. Henna-värjäys on hyvä myös silloin kun harkitset kestopigmentointi kulmia ja haluat saada mielikuvan siitä, minkälaiset kulmat sinulle sopisi!

Henna-värit tehdään luonnon omasta hennasta, Lawsonia Inermis kasvin lehdistä. So Henna värit eivät tee kulmista oranssin tai punaisen sävyisiä, vaan enemmänkin viileän ruskeita. So Hennassa on 7 eri värisävyä, joita kaikkia voidaan sekoittaa keskenään, jotta jokaiselle asiakkaalle löytyy oma sopiva väri. Värit sisältävät myös aloe veraa ja jojobaöljyä, jotka kosteuttavat kulmakarvoja. Jos sinulla on tehty kulmien laminointi eli Brow Lift, tulee odottaa vähintään 3 viikkoa ennen kuin henna-värjäys voidaan tehdä.

So Henna värit ovat vegaanisia, eläinkokeettomia, ympäristöystävällisiä eivätkä sisällä vetyperoksidia.

Henna-värit sopivat yleensä kaikille, kunhan asiakkaan kulmien iho on terve. On kuitenkin muutamia kontraindikaatioita, joiden aikana henna-värejä ei voi käyttää. Jos kulmien alueella on tulehdus tai iho on ärtynyt, silmätulehdus, alopecia, kemoterapia, allergia hennaväreille (hius- ja kulmaväreille), raskaus (hormonit vaikuttavat lopputulokseen). Ikäraja Henna kulmille, kuten muillekin ripsi- ja kulmaväreille, on 16 vuotta.

Kotihoito-ohjeet:

  • 24h älä kastele kulmia, ui tai sauno, se voi haalistuttaa väriä
  • Käytä kulmaöljyä päivittäin kosteuttamaan kulmia
  • 48h vältä aurinkoa ja solariumia, se voi haalistuttaa väriä
  • 48h Älä käytä itseruskettavia, se voi vaikuttaa hennaväriin.
  • Vältä käyttämästä kuorivia pesuaineita kulmien alueella jotta väri ei haalistuisi
  • Nauti upeista kulmistasi!