Kestopigmentointi tarkoittaa kulmakarvojen pysyvää korostamista, jonka tarkoitus on helpottaa ja nopeuttaa arjen rutiineja. Kestopigmentointi on lähes kivuton kosmeettinen tatuointitoimenpide, joka tehdään kestopigmentointilaitteella. Tarkoituksena on luoda asiakkaalle kauniit kestopigmentoinnit, korostaen ja parantaen asiakkaan luonnollisia piirteitä. Kestopigmentointi sopii kaikenikäisille, sillä se tehdään ohuella neulalla. Kestopigmentointi sopii kaikille ihotyypeille.

Pigmentaation kesto on ihosta riippuen noin 1-5 vuotta. Pigmentoinnin kestoa voi ylläpitää uusimalla hoito muutaman vuoden välein. Kestopigmentointiin varataan aikaa noin 2 tuntia. Hoidon alussa valitaan asiakkaan kanssa yhdessä pigmentin värit ja suunnitellaan malli asiakkaan toiveiden ja kasvojen piirteiden mukaisesti. Pyrimme aina siihen että hoito olisi mahdollisimman kivuton asiakkaalle ja siksi pigmentoinneissa käytetään tehokkaita geelimäisiä puudutteita.

Kestopigmentointikäsittelyn jälkeen lopputulos on aina noin 30-50% tummempi kuin suunniteltu lopputulos, mutta ihon parantuessa väri haalistuu halutun sävyiseksi. Toimenpiteen jälkeen alueelle ilmestyy rupi, joka irtoaa noin viikon-puolentoista kuluessa. Mitä kauemmin se kestää sitä parempi. Rupea ei tule missään nimessä repiä tai rapsuttaa pois. Ruven lähdettyä väri näyttää vielä haalealta, mutta se tummuu ja väri asettuu kun iho paranee. Pigmentoinnin tulee parantua rauhassa noin 6-12 viikkoa, jonka jälkeen voidaan tehdä hintaan kuuluva vahvistuskäynti, jossa varmistetaan että pigmentoinneista tulee viimeistellyt, kauniit ja kestävät.

Uudet kestopigmentoinnit

Ennen pigmentoinnin aloittamista saat täytettäväksi esitietolomakkeen, jonka käymme yhdessä läpi. Yhdessä toiveesi mukaisesti suunnittelemme pigmentoinnin mallin ja värin. Pigmentointi tehdään turvallisilla hypoallergeenisilla SWISS COLOR pigmenteillä. Toimenpide aloitetaan ilman puudutetta ja kun pigmenttiä on ihossa sen verran että malli on näkyvissä, levitetään iholle puudute jonkä jälkeen toimenpide on lähes kivuton. Pyrin siihen että toimenpide on sinulle mahdollisimman mukava. Pigmentoinnin jälkeen alueella saattaa esiintyä punoitusta, mutta se helpottaa jo yleensä iltaan tai viimeistään seuraavaan päivään mennessä. 

Saat mukaasi kirjalliset kotihoito-ohjeet ja hoitovoiteen. Muistathan, että mitä paremmin hoidat pigmentointejasi sitä kauniimmat ja vuosia kestävät pigmentoinnit saat!

Vahvistuskäynnillä 6-12 viikon kuluttua uusimme käsittelyn, jossa viimeistellään pigmentoinnit, täydennetään vaalentuneet kohdat ja tarvittaessa muutetaan värisävyä. Vahvistuskäynti varataan joko heti toimenpiteen jälkeen, tai sitten asiakkaan tulee itse pitää huolta että vahvistus on varattuna viimeistään 12 viikon kohdalla.

Kestopigmentoinnin tarkoitus on olla luonnollinen osa kasvoja, korostaen omia kulmia ja kasvojen piirteitä. Huomioithan että kestopigmentoinnin tarkoitus ei ole olla meikki, vaan helpottaa kulmien meikkausta. Ollen luonnollinen osa kasvoja myös meikittä.

Varmistathan ennen varausta ettei pigmentoinnille ole estettä.

 

Shadow -kulmat

Shadow -tekniikalla saadaan pehmeä, puuterimainen kulma.  Shadow -tekniikan etu on se että se haalistuu tasaisesti koko käsitellyltä alueelta. Sillä voidaan myös vahvistaa esimerkiksi vanhat microblading -kulmat. Shadow -tekniikalla on mahdollista tehdä hyvin luonnollista kulmaa kuin näyttävämpääkin.

Hybridi -kulmat

Hybridi -kulmat tarkoittaa tekniikkaa, jossa yhdistetään microblading ja kestopigmentointi. Kulmakarvan alkuosa tehdään microblading karvatekniikalla ja kulmakarvan loppuosa tehdään shadow -väritystekniikalla. Lopputulos on luonnollinen ja kaunis. Suosittelen tätä nuoremmalle iholle.

Kestopigmentointien vahvistaminen

Jos et ole laittanut meillä aiemmin pigmentoitejasi, mutta haluaisit tulla ne vahvistamaan, suosittelen että käyt piipahtamassa ja näyttämässä pigmentointisi, niin voin arvioida paremmin minkälainen aika kannattaa varata. Yleensä muualta tuleville kestopigmentoinneille varataan aina uusien aika, jotta saadaan mahdollisimman hyvä lopputulos aikaiseksi.

ColorX – kestopigmentoinnin poisto

Jos vanhojen kestopigmentointien päälle ei voida tehdä vahvistusta tai halutaan vaalentaa/poistaa vanhoja pigmentointeja, voit tulla kestopigmentoinnin /microbladingin poistoon.

Miksi valita Swiss Color®  pigmenteillä tehdyt pigmentoinnit?

Swiss Color® kestopigmentointi tarvikkeet ja laitteet tulevat Sveitsistä. Ne ovat todella kestopigmentoimisen huipputuotteita. Minulle tärkeää on asiakkaiden turvallisuus. Swiss Color® pigmentit eivät sisällä monille pigmenttiväreille yleisiä rautaoksideja, atso-värejä, alkoholia, PAH-yhdisteitä eivätkä kiellettyjä raskasmetalleja. Swiss Color® pigmentit on testattu puolueettomilla ulkopuolisilla laboratorioilla ja ne täyttävät kemikaaliturvallisuusvaatimukset.  Pigmentit ovat hypoallergeeniset, täysin synteettiset orgaaniset pigmentit, parhaista mahdollisimmista raaka-aineista. Pigmentit täyttävät kaikki uudet 4.1.2022 voimaan tulleet REACH-asetuksen vaatimukset.

Valitse luotettavat pigmentit.

Swiss Color

Lue täältä lisää pigmenteistä.

Mitä pitää huomioida ennen toimenpidettä:

– Kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Todennäköisesti voit jatkaa vaikka töitäsi toimenpiteen jälkeen, mutta herkkäihoisilla punoitus voi olla voimakkaampaa ja pientä turvotusta voi esiintyä.

– Voit tulla toimenpiteeseen kevyellä meikillä.

– Parhaan tuloksen saavuttamiseksi älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon kahteen ennen ensimmäistä toimenpidettä. 

– Kulmat olisi hyvä pitää kestovärjäämättä ainakin kaksi viikkoa ennen.

– Lopeta Omega-3 käyttö 2 viikkoa ennen toimenpidettä.

– Älä käytä aspiriinia, ibuprofeiinia tai muita kipulääkkeitä 48h ennen pigmentointia. 

– Verenohennuslääkkeitä ei tule ottaa 48h ennen toimenpidettä! Varmista asia lääkäriltäsi, onko mahdollista olla ilman lääkettä.

– Älä käytä alkoholia edellisenä päivänä, sillä alkoholi ohentaa verta. Toimenpidettä ei myöskään suoriteta, jos asiakas on alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

– Älä laita pintapuudutetta kulmiin.

– Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelen sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen toimenpiteeseen tulemista. Tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia (nopeuttaa ihon uudistumista).

– Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin kahden viikon ajan ennen toimenpidettä.

– Suosittelen sinua lopettamaan anti-aging tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen tulemista.

– Älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Keskustele hoitajasi kanssa milloin on sopiva aika luovuttaa verta toimenpiteen jälkeen, yleensä 6kk.

– Kerro kaikki asiat, joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, jolla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (raskaus, imetys yms.).

– Älä käy voimakkaissa hoidoissa kuten laserhoidot, Botox, kuorinta tai syväpuhdistavat hoidot ennen toimenpidettä.

 

Kontraindikaatiot eli syyt miksi toimenpidettä ei voida toteuttaa tai se ei sovi:

– Flunssa tai jokin tulehdus, aikaa siirretään siihen kunnes asiakas on parantunut (tulehdusportti)

– Olet raskaana

– Imetys (hormonit saattavat vaikuttaa pigmentin tarttuvuuteen/ pysyvyyteen, ja jos kulmat jostain syystä tulehtuvat, imetys voi estää tiettyjen antibioottien käytön.)

– Sinulla on veriteitse tarttuva sairaus tai infektio, HIV, Hepatiitti B tai C

– Ruaccutan kuuri (viimeisemmästä kuurista tulee olla 12kk tai lääkäriltä lupa)

– Syöpähoidossa olevat (lääkäriltä lupa milloin voi tulla)

– Sinulla on selkeitä iho-oireita kulmien alueella

– Olet allerginen puudutteessa käytettäville aineille (lidokaiini, tetrakaiini, adrenaliini)

– Saat helposti keloidi-tyyppisiä arpia

– Sinulla on voimakas lääkitys (lääkityksistä kannattaa aina kysyä erikseen hoitolaltamme)

– Sinulla on taipumus tavallista runsaampaan verenvuotoon, verenvuototauti tai käytät verenohennuslääkkeitä

– Sydänsairaudet, rytmihäiriö

– Epilepsia (lääkärin luvalla voi tehdä) 

– Diabetes (lääkärin luvalla voi tehdä)

– Erityisen kuivalla tai rasvaisella iholla pigmentit eivät välttämättä pysy odotetulla tavalla

– Kulmakarvojen alueella on luomi (jos se on pieni, se voidaan kiertää)

– Olet alaikäinen

– Silmäluomien sairaudet, silmätulehdus (siirretään aikaa)

– Aktiivinen herpes, ei tehdä myöskään kulmia jos huulessa herpes on aktiivisena

– Jos asiakas käyttää Asa-lääkitystä (asetyylisalisyylihappo), ohentaa verta

–  Allergia, atopia, ruusufinni, punoitus, kipu tai häiriintynyt toiminta alueella.

Ajan varattuasi sitoudut noudattamaan edellä mainittuja valmistautumis- ja jälkihoito-ohjeita. Allekirjoitat myös sopimuksen liikkeessämme ennen hoitoa ja vahvistat täyttäneesi 18 vuotta.

 

KESTOPIGMENTOINNIN KOTIHOITO-OHJEET 

– Seuraavaan 24 tuntiin et saa koskea, kastella tai laittaa pigmentoidun alueen päälle mitään rasvoja tai kosmetiikkaa.

– 24h toimenpiteen jälkeen -> Laita hoitovoidetta pigmentoidulle alueelle (saat henkilökohtaiset ohjeet)

– Vältä alueen kastelua ja hikoilua pigmentoinnin laitosta seuraavat 3-4 päivää.

– Lievää rupea kehittyy käsitellylle alueelle tulevina päivinä ja väri näyttää tummalle.

– Rupea EI saa raapia, rapsuttaa, hangata tai nyppiä pois. Ruven pois rapsuttaminen estää pigmentin jäämisen kudokseen ja lopputulos on epätasainen.

– Rupi kuivaa ihon pinnalle ja voi ns. “halkeilla”, se on normaalia ruven paranemisen aikana, anna ruven irrota omaan tahtiin. 

– Pysyvä lopputulos on jopa 40-50% vaaleampi kuin ensimmäisten vuorokausien aikana nähty väri.

– Kun rupi irtoaa voi pigmentti näyttää todella vaalealle ja iho punertavalle, anna ihon rauhassa parantua ja uusiutua. Vasta sitten voidaan nähdä lopullinen väri.

Erityistä huomioitavaa (seuraavat 10 päivää)

– Älä käytä muita kosmeettisia tuotteita pigmentoidulla alueella, paitsi samaasi hoitovoidetta.

– Älä käytä alueella myöskään saippuaa tai öljyä.

– Älä raavi tai hankaa pyyhkeellä käsiteltyjä alueita.

– Vältä suoraa altistumista auringolle, myös solarium (riski maksaläiskille)

– Vältä saunomista ja uimista kunnes kaikki rupi on lähtenyt.

– Älä missään nimessä kuori käsiteltyä aluetta.

– Älä lähde aurinkolomalle heti toimenpiteen jälkeen.

– Älä värjää kulmia kahteen viikkoon.

– Vältä kaikkia kasvoihin kohdistuvia toimenpiteitä, kuten ripsipidennysten laitto/huolto, kasvohoidot, hieronnat paranemisen ajan (7-10päivää)

– Puhdista meikit kasvoilta kulmia varoen

– Muista mitä huolellisemmin hoidat nyt, sitä kauemmin ja paremmin väri kestää iholla. 

– Muista että lopullinen tulos nähdäänn vasta vahvistuksen jälkeen!ColorX – kestopigmentoinnin poisto

ColorX on kestopigmentoinnin ja microblading kulmien poistoon patentoitu poisto menetelmä, joka pystyy poistamaan kaikenlaisia värejä ja muotoja.

Se perustuu fysiologiseen maitohappoon, jota elimistömme tuottaa luonnollisesti kipeissä lihaksissamme ja joka haihtuu ilman jäämiä aineenvaihduntaamme.

Yleensä hoito aiheuttaa vähemmän tai saman verran kipua, kuin kestopigmentointi tai microblading itse, mutta se on yksilöllistä.

 
Color X takaa nopeamman poistomenetelmän kuin laserpoistaminen. Myös kustannuksia voidaan vähentää huomattavasti. Toinen etu on, että itse hoitokertoja on paljon vähemmän ja väripigmentit voidaan poistaa kudoksesta kokonaan eikä kehon lymfajärjestelmään joudu pigmenttien haitallisia ainesosia. Itse hoitotoimenpide on myös vähemmän kivuliaampi kuin laser. Lisäksi menetelmämme on hellävaraisempi iholle.
 
Hoitojen määrä riippuu väripigmenttien tiheydestä ihossa. Mitä useammin kulmakarvoja on pigmentoitu, sitä useamman poistotoimenpiteen ne vaativat. Sillä ei ole merkitystä, mitä pigmenttiä (tuotemerkki, värisävy) on käytetty ja kuinka vanhat pigmentoinnit ovat kyseessä. Aina kuitenkaan tarkoituksena ei ole saada pigmentointia kokonaan pois vaan vaalennettua sen verran, että päälle on mahdollista tehdä uudet kestopigmentoinnit. Vaaleissa tai pinnassa olevissa pigmentoinneissa haluttuun lopputulokseen voidaan päästä kuitenkin jo 1-2 käsittelyllä.
 
Suosittelemme poistoa kun haluat muuttaa pigmentoinnin mallia, kulmat ovat liian tummat, liian syvälle tehdyt tai jäljellä on enää punertavaa rautaoksidia. 
 

Poiston jälkeen iholle muodostuu rupi, joka kovettuu ja lopulta putoaa pois 1-2 viikossa. Paranemisen kesto vaihtelee henkilöiden välillä ja riippuu ihotyypistä, ihon kunnosta ja immuunijärjestelmästä. Yleensä välillä 6-12 viikkoa. Punoitus käsitellyllä alueella voi kestää huomattavasti kauemmin ihmisillä, joiden haavat toipuvat huonommin tai heillä, jotka eivät noudata jälkihoito-ohjeistusta.

Suosittelemme käsiteltyjen alueiden hoitoa arpivoiteella ruven irtoamisen jälkeen. Tällä voi nopeuttaa ihon paranemista. Liian nopeasti peräkkäin toteutetut hoitotoimenpiteet lisäävät arpikudoksen riskiä, joten ihon on ehdottoman tärkeä antaa palautua toimenpiteen jälkeen. Color X -teknikko antaa asiakkaalle noin arvion parantumisen kestosta. Se on yleensä kuitenkin enemmän kuin 8 viikkoa. Uusinta poisto voidaan yleensä tehdä aikaisintaan 3kk kuluttua edellisestä. 

Periaatteessa jokaiset kulmat voidaan hoitaa – kuitenkin todennäköisyys arpeutumiseen kasvaa, jos pigmentoinnit tai microbladingit ollaan tehty liian syvälle ja Color X -poistossa mennään samaan syvyyteen. Tällöin on parempi tehdä pinnallisempi käsittely, jolloin kudokseen saattaa jäädä vielä väripigmenttiä syvempiin kerroksiin ja se näkyy kevyenä varjona ihon läpi kirkkaassa valossa.

Kontraindikaatiot eli kun poistoa ei voida tehdä

Poisto tehdään vain terveille!

Suositellaan ettei aurinkolomaa ole seuraavaan 3kk poistotoimenpiteestä.

 • autoimmuunisairaudet kuten reuma, tyypin 1 diabetes
 • epilepsia
 • verenkiertohäiriöt, korkea/matala verenpaine
 • verenvuototauti, marevan hoito
 • tulehdustilat kuten psoriasis, tulehduksellinen akne, tai jokin muu tulehdus
 • antibiootti kuurin aikana poistoa ei myöskään tehdä
 • vakavat tarttuvat taudit kuten Aids, hiv ja hepatiitti
 • keloiditaipumus
 • myöskään raskauden aikana poistoa ei tehdä

Jälkihoito-ohjeet:

 • Pidä alue kuivana kahdesta kolmeen päivään.
 • Pidä käsitellyn alueen ympäröivä iho puhtaana.
 • Älä koskettele tai raavi aluetta.
 • Älä yritä poistaa rupea missään tapauksessa, se lisää tulehtumisen riskiä.
 • Anna alueen hengittää, älä peitä rupea millään.
 • Kolmen päivän jälkeen nopeat suihkut ovat suositeltavia, ei uimista tai liotusta ammeessa, joka pysäyttäisi ruven kuivumisen.
 • Kun rupi on pudonnut pois, ja iho parantunut, on uiminen sallittua.
 • Kun rupi alkaa irtoilla 1-2 viikon kohdalla, aloitetaan rasvaus arpivoiteella.
 • Kun rupi on irronnut käytä arpivoidetta n. 10 päivää kevyesti aamuin illoin varmistamaan parhaan mahdollisen tuloksen.
 • Ruven pudottua suojaa alue auringolta ja käytä aurinkosuojakerrointa. 

Kestopigmentoinneissa peruutukset ja aikojen siirtäminen tulee tehdä 48h ennen toimenpidettä. Liian myöhään perutuista ajoista perimme 50% palvelun hinnasta. Peruuttamattomista ajoista perimme 75% palvelun hinnasta. Sairastapauksissa voimme siirtää aikaasi veloituksetta.